Nejnovější recenze ze sekce Sněhové frézy
- Výkon motoru
- Robusní provedení
- Přístup dovozce k dodávce náhradních dílů
- Pásový pohon v nespevněném a kopcovitém terénu
- Přístup sněhu k regulaci plynu a následné zamrznutí a zablokování regulace
- Použito slabé dynamo nebo moc výkonná žárovka
- Nízká světlost stroje mezi pásy
- Původní střižné šrouby nejsou stejné jako ty co tam patří
- Nekompletnost dodávky-nevhodné místo nákupu (parkoviště u pumpy)
Potřeboval jsem pořádnou frézu za rozumné peníze, proto jsem zvolil tento typ. Kupoval jsem ji přes E-shop s tím že jsem si pro ni jel do Šumperku. Transakce probíhala na parkovišti u pumpy a prodejce uznal, že první kus co přivezl není OK, tak zajel pro druhý, který jsem pak koupil. Frézu používám na horách, konkrétně na Slovensku u Čadce. Stává se, že ráno vstanu a jdu odhazovat 50 i více cm sněhu na nezpevněné a nakloněné ploše 100m2+ (naštěstí to není často). Při kompletaci nebyli všechny díly přiloženy, musel jsem improvizovat a po cca roce jsem se dostal k partlistu a doobjednal chybějící, za které jsem samozřejmě zaplatil. První rok naprostá spokojenost, síla motoru jde cítit hlavně u mokrého sněhu. Nevýhodou je nízká světlost, která způsobí v nezpevněném terénu, že zůstane stát a sedí na břiše a člověk ji musí pomoct. Ucpávání komínu se taky projevuje, ale to je spíš vlastnost než vada. Děje se to hlavně když je sníh mokrý a postupuje se rychle. Po roce mi odešel akumulátor, ale to je opět vlastnost, protože jsem se o něj přes léto nestaral. Nedostatek vidím v otevřené regulaci plynu, který po napadání sněhu zamrzné a přestane regulovat. Řešením je doplnit kryt, aby tam sníh nepadal. Při používání světla bez zapnutých vyhřívaných rukojetí se asi po třech hodinách vybije akumulátor, že nejde nastartovat-je použita žárovka s velkým výkonem. Vyhřívání u rukojetí jsem nikdy nepoužil. Po roce provozu se mi rozpadla převodovka u šněku když jsem nasál cca 5cm kámen při odhazování sněhu na cestě. Tehdy jsem se dostal k part listu od dovozce, objednal jse poškozené díly a sám provedl opravu. Zjistil jsem, že původní střižné šrouby byly částečně tvrzené a bez drážky, která snižuje hodnotu momentu pro ustřižení narozdíl od dodaných šroubů. To byla příčina rozpadnutí převodovky. Nyní požívám jako náhradu mosazné M8 a cca 1ks měním při jednom odhazování. Poslední závada která se mi projevila před pár dny bylo utržení-prodření ovládacího lanka nebo spíš drátu na pojezd. Je to po třech letech provozu. Zkusil jsem tam nouzově dát nerezové lanko místo drátu jestli to vydrží dýl a díl poptal. Při obou větších opravách jsem konstatoval, že byť se jedná o produkt vyrobený v Číně, je zpracován robusně a tak jak jsem zvyklí u českkých nebo německých výrobků. Neměl jsem možnost používat jinou frézu, ale osobně bych ji doporučil do středně těžkých podmínek.
- po tlf reklamaci provedena rychlá výměna z důvodu původního dodání jiného typu sněhové frézy
- s frézou VEGA 651 jsem spokojen
- dárkový paket obsahuje střižné šrouby na jiný typ sněžné frézy původně dodané asi omylem, dodané jsou silnější, dále dárkový paket neobsahuje deklarované hrablo na sníh
Při příštím nákupu si při dodání IHNED překontroluji zda dodané zboží souhlasí s mojím požadavkem, abych předešel případné reklamaci . Jinak jsem se sněhovou frézou VEGA 651 zatím spokojen . Věřím, že mi budou dodány správné střižné šrouby a sněhové hrablo ?
Frézu jsme zatím jen složili a vyzkoušeli, že funguje. Protože ale zatím není sníh, tak to byl jen motorový test ;-)
nemám zkušenost s tímto produktem, v obchodě již byl vyprodán
- ulehčí práci s odklízením sněhu kolem baráku
ulehčí práci s odklízením sněhu kolem baráku, jestli ovšem tuto zimu nějaký napadne :-)
Jsem spokojen s e sněžnou frezou,musím počkat na sníh,použil jsem ji jen jednou.
- Super cena a jednoduché provedení.
- Nemohl jsem frézu vyzkoušet pro absenci sněhu. Tato zima je trochu divná.
Koupil jsem frézu jako dárek rodičům pro ulehčení starostí se sněhem, ale zatím nebyla vyzkoušená pro absenci sněhu. Doufám, že aš napadne tak to tato fréza dle propozic výrobce lehce zvládne. Musím doufat, že napadne brzo.
- dobrý výkon k ceně
- nemám nic proti
výborný výrobek a doporučuji dalším zákazníkům
dobrá manipulace
- Krásný vzhled,výborná značka
Jsme spokojeni :)
- Za malé peníze a drbe mi sníh i s trávou když chci - samozřejmě když s ní půjdu rychle tak jí zahltím - na těch mých asi 200 metrů tady v Krušných Horách je jak "víno" - doporučuji !
Za malé peníze a drbe mi sníh i s trávou, když chci - samozřejmě když s ní půjdu rychle tak jí zahltím - na těch mých asi 200 metrů tady v Krušných Horách je jak "víno" - doporučuji !
HECHT 9161
Přidáno: 22. prosince 2011
(naposledy upraveno 22. prosince 2011)
Zakoupeno v 123shop.cz
- Jsem velmi spokojený , má solidní výkon, je lehký a dobře ovladatelný.
Tento produkt jsem si vybral proto, že má solidní cenu.
Produkt je výborný a dobře se snim pracuje. Je lehký a má dobrý výkon.
Kdo má zájem na čičtění menších ploch tak ho doporučují.
- Výkoný motor,dobré starty,bere dobře i mokrý sníh,zatím velká spokojenost v poměru cena výkon.
Vybral jsem si po delším váhání tuto frézu protože mi přijde za málo peněz hooooooooooodně muziky,výkon super,pojezd bez problémů a zatím jsem se nesetkal s žádným problémem.Uvidíme jak bude sloužit dále.
popis vyrobku na velmi slusne urovni
doporučuji
kvalitní
šikovné
- Snadné smontování,jednoduchá obsluha,slušný výkon
- Nevím
Po smontování u kterého nenastal žádný problém a myslím že ho zvládne kdaždý i když přiložený návod není nic moc , fréza naskočila na druhé startování a vše běželo bez problémů.Ovládání je jednoduché a zvládne ho bez potíží i můj destiletý vnuk. Co se týče obchodu-ve čtvrtek večer jsem objednal v pátek přišla odpověď a v pondělí byla fréza doručena!
- Zatím vše ok.
- V mém případě bych využil rychlejší zpátečku.
Zakoupit tuto frézu doporučuji.
- Jako nová :-)
---
na manželku
MTD M 61
Přidáno: 12. prosince 2011
(naposledy upraveno 12. prosince 2011)
Zakoupeno v KOBRAS RUNLAB
- Lehký stroj.
- Výkoný.
- Nic.
Ještě není sníh, ale už se těším, že nechám lopatu odpočívat.
Doporučuji ostatním pro ušetření práce.
Uklízet opakovaně tuny sněhu, jako minulou zimu se mi už opravdu ale opravdu nechce.
- Výkon, kvalita, cena
Výkon, kvalita, cena. Zatím jsem v provozu nevyzkoušel. Čekám na sníh :-)
- Výrobek má s ohledem na mé potřeby dobré technické parametry a velmi slušnou cenu
Objednával jsem včas, takže zatím já i moje nová VeGA 651 čekáme na sníh. Zkušenosti tudíž zatím nemám, ale už se těším, jak si s ní zaskotačím.